Obvestila

 


22.02.2021 - Potrdila o prebolevnosti
Zaradi povečanega obsega dela, boste vaše administrativne odgovore glede prebolevnosti COVID-19 prejeli v tednu dni.

Pozitiven PCR izvid, nadomesti potrdilo o prebolevnosti. Potrdila izdajamo brezplačno samo pri tistih, ki niso opravili brisa, a so nam javili potek bolezni in imamo to zabelčezenoi. Potrdil za nazaj na podlagi izvida protiteles ne izdajamo.

Več informacij Dokazovanje prebolelosti COVID-19.
11.12.2020 - PREBOLEVNIKI COVID 19 - VABLJENI K SODELOVANJU - DARUJTE PLAZMO
Prebolevniki COVID-19 premagali ste virus, pomagajte ga premagati še drugim! Darujte plazmo, ki je možno in učinkovito zdravilo tudi za COVID-19.


Vašo pripravljenost nam čim prej sporočite na e-mail: plazma@ztm.si ali nas pokličite na telefon 030 485 510 vsak delovnik od 10. do 14. ure, da se pogovorimo o primernosti za vključitev v program. V primeru naše nedosegljivosti po telefonu vam bomo v najkrajšem času vrnili klic.


Več informacij Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino.


V imenu transfuzijske službe, bolnikov in raziskovalcev se vam vnaprej zahvaljujemo.


Urnik za sprejem pacientov od 01.09.2020 dalje:
 • PONEDELJEK, TOREK od 13.00 do 19.00
 • SREDA, ČETRTEK od 8.00 do 14.00
 • PETEK od 8.00 do 13.00


POMEMBNO, 19. 10. 2020

Glede na ponovno razglasitev epidemije nalezljive bolezni COVID-19 je obravnava pacientov v naši ambulanti omejena in prednostno namenjena nujnim primerom. Vse ostale ne nujne zadeve bodo morale žal počakati. Glede na vaše zdravstveno stanje in vaših bližnjih (trenutno in v obdobju zadnjih 14 dni) bomo presodili o načinu obravnave.


CEPLJENJE PROTI GRIPI 2020/2021
Cepljenje proti gripi je brezplačno za vse. Izvajati ga bomo pričeli od 19.10.2020 dalje. Za cepljenje se je potrebno predhodno naročiti po elektronski pošti (info@ambulantakus.si), saj je vstop v ambulanto zaradi individualne obravnave omogočen le naročenim in v dogovorjenem terminu. Organizacija cepljenja je v pogojih epidemije zahtevna, zato prosimo za točnost. Dogovorjeni termin je namenjen zgolj cepljenju in ne reševanju drugih zdravstvenih težav. Prosimo za razumevanje.

Na cepljenje lahko pridejo le zdrave osebe, ki v zadnjih 14 dneh niso imele znakov respiratorne okužbe (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, znaki prehlada, bolečine v mišicah), prav tako pa okužbe niso imele osebe, s katerimi živijo v istem gospodinjstvu. Obvezna je uporaba zaščitne maske ter razkuževanje rok ob vstopu v ambulanto.

Več informacij o cepljenju na strani NIJZ.

Prenesite mobilno aplikacijo #OstaniZdrav še danes in pomagajte zajeziti širjenje novega koronavirusa. Z uporabo aplikacije pomagate zdravstvenim delavcem, da vas lahko hitro obvestijo, če ste bili v stiku z okuženim. Tako boste lahko zaščitili sebe in druge.


Ob uporabi aplikacije #OstaniZdrav boste ves čas ostali anonimni. Če pridete v tvegan stik z okuženim, vas aplikacija o tem obvesti in vam da jasna navodila, kako ravnati. Ne razkrije niti imena niti kraja srečanja.
Več informacij www.gov.si/ostanizdrav
Upoštevajte podana navodila in NE PRIHAJAJTE NENAROČENI V AMBULANTO, ker to predstavlja zdravstveno tveganje za vas in za tiste, ki jih lahko okužite. VSTOP V AMBULANTO BREZ DOGOVORJENEGA TERMINA NI MOGOČ!

Pregledani boste vsi, ki imate življenjsko ogrožajoče zdravstvene težave in nimate znakov okužbe s SARS-CoV-2, in sicer na termin, ki ga boste z nami vnaprej dogovorili. Na obisk v ambulanto pridite, če je le mogoče, vsaj s kirurško zaščitno masko. Pred vstopom v ambulanto nas morate še enkrat poklicati na številko 051 36 33 66. Po vstopu si boste najprej razkužili roke in na pregled počakali v prostorih, ki so sedaj preurejeni v ta namen.

 

 • Če se pri vas pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje), nas o tem po telefonu ali elektronski pošti nemudoma obvestite. NE HODITE V AMBULANTO NENAPOVEDANO, da ne boste okužili še drugih.
 • Na spletni strani NIJZ so zbrane in se sproti posodabljajo vse informacije v zvezi s SARS-CoV-2 (COVID-19).
 • Svetujemo vam, da spremljate spletne strani in družbena omrežja Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za zunanje zadeve.

 

 

 • S 1. 4. 2020 je del rednega tima Ambulante Kus zdravnica Nana Fartek, dr. med., spec. druž. med.
 • Referenčna ambulanta (RA) - s 3. 6. 2019 delo izvaja Eva Korade, diplomirana medicinska sestra..

 

 

 • Urnik za administrativne zadeve -  zadnja ura urnika ambulante
 • Telefonsko naročanje in zdravniški posvet na 01 426 65 12  od ponedeljka do četrtka od 10:00 – 12:00 ure. V nujnih primerih v času urnika ambulante uporabite naš mobilni telefon 051 363 366.

 

 • Od 01. 12. 2018 velja nov režim dežurne službe v ZD Ljubljana
  V primeru zdravstvenih težav med delovnikom izven urnika ambulante do 19.00 ure se obrnite na vaš najbljižji Zdravstveni dom Ljubljana.

  Po 19.00 uri do 7:00 med delovnikom ter v soboto in nedeljo v primeru nujnih stanj (urgenca) obiščite ZD Ljubljana - SNMP, Bohoričeva ulica 4, 1000 Ljubljana.

  Če menite, da je zaradi poškodbe ali bolezni vaše življenje ogroženo, TAKOJ pokličite 112.

 

 

 

 

 • Omejitev opredeljevanja novih pacientov
  Zaradi preseganja števila pacientov glede na strokovna priporočila za kakovostno delo v družinski medicini, smo omejili vpisovanje novih pacientov.

 

 

 • Še vedno je aktualno cepljenje proti klopnemu encefalitisu
  (KME- klopni meningoecefalitis).

 

 

 • Z 10. aprilom 2017 so v veljavi elektronske napotnice. Ključne novosti so:
  • po 10. aprilu 2017 z uvedbo elektronske napotnice ne bo več papirnatega obrazca napotnice (razen v izjemnih primerih)
  • ob naročilu ne bo več dostave papirnatega obrazca v petih dneh, ampak bo naročilo sprejeto takoj
  • pregled prvih prostih terminov ali okvirnih terminov pri vseh izvajalcih na enem mestu
  • možnost elektronskega naročanja za 190 vrst zdravstvenih storitev
  • možnost naročanja ali odpovedi termina preko portala za paciente zVEM
  • pregled svojih napotnic in naročil na portalu za paciente zVEM.

 

 

 

 • Obveščamo Vas, da je s februarjem 2015 zopet možno elektronsko naročanje. Aplikacijo smo nadgradili in upamo, da bo tako stik z nami še enostavnejši, zlasti v času, ko je zaradi velikega števila prehladnih oboljenj oteženo naročanje preko telefona.

 

 

 • ADMINISTRATIVNIM ZADEVAM –  izdaja potrdil, napotnic, receptov, bolniških listov, ipd. je po predhodnem dogovoru namenjena zadnja ura urnika ambulante.  

 

 • V nujnih primerih za posvet z zdravnikom  v času urnika ambulante lahko uporabite urgentni mobitel na številki 051 363 366.

 

 
 • Laboratorij –  biokemija in predoperativne priprave
  Poteka po naslednjem urniku:
  V dopoldanskem času (sreda, četrtek in petek) po predhodnem  dogovoru med 8.00 in 10.00 uro.
 • Še vedno se lahko cepite proti sezonski gripi.
 • Pred sezono klopov Vas želimo opozoriti, da je še čas za cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu po običajni cepilni shemi (trije odmerki v daljšem časovnem razmaku). Izvajamo cepljenje, za več informacij nas pokličite ali se naročite.

V primeru odsotnosti zdravnice Nane Fartek, dr. med., spec. v času delovanja ambulante ju nadomeščata Primož Kus, dr. med., spec. druž. med. in Tatjana Kitić Jaklič dr. med., spec..

 

Trudili se bomo, da bodo vsa aktualna obvestila in morebitne spremembe urnika ažurno objavljeni na naših spletnih straneh.

 

 

 

 

 

 

 

Zdravnik